20 Ağustos 2015 Perşembe

yaptığım kil maskeler

Herkese yemyeşil bır suratla merhaba :D Bugün sizlerle yaptığım kil maskelerinden bahsetmek istiyorum.

Malzeme listem: 👑pudra kil 👑maden suyu 👑gül suyu 👑limon 👑 papatya suyu

Malzemeler kullanım amacına göre değişiyor. :)

Çok sık ten makyajı yapan biri olarak 3-4 günde bır aksatmadan yatmadan önce maske yapıp cildimi temizliyorum. Bazen siyah noktaları gidermek, bazen sivilceler azaltmak ve oluşumunu engellemek bazen de gözenekleri temizleyip cildimin nefes almasi gibi sebeplerle maske yapıyorum.
Eğer cildimi temizlemek gözenekleri kalan makyaj ürünlerinden arındırmak gibi bi hedefim varsa 1 kaşık pudra kil ve limon suyunu karıştırıp uyguluyorum. Sivilce için maden suyu, gül suyu limon ve pudra kil kullanıyorum. Siyah Noktalar içinse pudra kil ve papatya suyunu kullanıyorum.

Binbir türlü markanın binbir türlü ürününe karşı kendi bakım ürünlerimi yapıyorum. Kimyasal az ve doğal :)) Üstelik büyük meblalarda para harcamaniza da gerek kalmıyor. Maskeyi uygulayın yıkamak yarım saatinizi almaz.

Gelelim deneyimlerimle vereceğim önerilere. ..
Maskeyi kalın yapmayın. Bır tatlı kaşığı kilden fazlası gerekmez benim fikrim. İlk uyguladiginizda cildinizde kızarma yanma olabilir. Endiselenmeyin. Cildinizin uyum sağlaması için bır süreçtir bu geçicidir :) Maskeyi genelde kuruyunca yıkıyorum ama siz rahatsız olursaniz 10 dakika bekletip yikayabilirsiniz. Son olarak yıkadıktan sonra nemlendirici bır kremle ya da herhangi bır bakım kremini surerseniz çok güzel olur. Ne de olsa gözenekler açıldı emilimi kolay olur.
Umarım yazımı beğenmissinizdir,yararlı olur sizin için. Kocaman öpücükler 😙😙
Instagram hesabım:elfdumannn oraya da ugrarsaniz sevinirim. Simdilik hoşçakalin 🙌